Mosa Petanca

Mosa Petanca is op 18 november 2004 opgericht. 
Deze vereniging is ontstaan door de fusie van:

  • JBC Auberge, 
  • JBC Casteljau, 
  • JBC Trajectum en 
  • JBC Les Trois Briques.

De doelstelling van deze fusievereniging was het realiseren van een boulodrôme met buitenbanen. Mosa Petanca heeft altijd aangegeven dat als er een boulodrome zou komen in Maastricht e.o., dat de vereniging de boulodrome als thuislocatie zou gaan gebruiken.

Maastricht kreeg, na 25 jaar wachten, eindelijk zijn welverdiende boulodrome. Deze werd geopend in het winterseizoen van 2017. Mosa Petanca gebruikt dit boulodrôme nu als thuisbasis.

De locatie waar gespeeld wordt telt zestien binnenbanen en vóór zomerseizoen 2018 zijn er zestien buitenbanen bijgekomen. De boulodrome heeft een gezellige kantine en een groot terras voor de zomermaanden. Dit terras ligt vlak naast de buitenbanen. Tevens is een aparte vergaderlocatie in de boulodrôme.

Al met al een toplocatie met een grote parkeerplaats in een rustige omgeving.

2021:

Op 10 augustus 2021 zijn de Statuten van de vereniging gewijzigd mede tengevolge van het in werking treden van de WBTR. In de extra ALV van 23-06-2021 stemden de aanwezige leden in met het voorstel van het bestuur om de statuten te wijzigen en aan te passen, zodat voldaan zou worden aan de vereisten van de WBTR.
De statutenwijziging is ook geregistreerd in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel.
Het KvK-nummer is ongewijzigd gebleven en is nog altijd: 14082718.